Jika Anda Tidak Tahu Texas Hold Em Hands Terbaik Maka Anda Akan Menjadi Makanan Ikan Jerung

Anda perlu mengetahui semua Texas Hold Em Hands ini, yang lebih baik daripada yang mana atau anda akan menjadi ikan umpan kecil di laut besar dengan jerung besar. Baca artikel ini sekarang.

Kedudukan Tangan Texas Hold Em adalah tetap dan sentiasa dimainkan dari dek 52 kad standard. Texas Hold Em Hands Terbaik disenaraikan dalam susunan berikut: A, K, Q, J, Ten, dsb. Dalam Hold Em, kedudukan kad penting untuk diketahui kerana ia boleh digunakan sebagai pemutus seri sekiranya lebih daripada satu pemain mempunyai pangkat tangan yang sama mega888 2023.

Setiap tangan poker terdiri daripada lima kad terbaik mutlak daripada tujuh kad yang tersedia kepada pemain. Ia mungkin gabungan kedua-dua kad lubang dan komuniti atau ia juga boleh terdiri daripada kad komuniti sepenuhnya. Kad dan sut keenam tidak pernah digunakan untuk memutuskan ikatan.

Berikut ialah kedudukan kad mengikut susunan Texas Hold Em Hands Terbaik kepada yang paling lemah:

1. Straight Flush – Ini adalah tangan yang terbaik. Varian yang kuat untuk ini ialah Tangan Diraja atau tangan yang tiada tandingan. Ini terdiri daripada Ace, King, Queen, Jack dan Ten daripada sut yang sama. Straight flush biasa ialah lima kad dalam satu siri dan dalam sut yang sama.

2. Four of a Kind – ini adalah kad yang mempunyai nombor yang sama ditambah dengan kad kelima yang tidak berkaitan yang dipanggil penyepak. Di sini, kedudukan kad masuk untuk menentukan pemenang apabila dua pemain memegang pangkat tangan yang sama. A Four of a Kind Ks akan sentiasa mengalahkan Qs, sebagai contoh.

3. Full House – ini adalah kad yang mempunyai dua set. Satu set mengandungi dua kad yang sama pangkat manakala satu set lagi mengandungi tiga kad yang juga mempunyai pangkat yang sama. Contoh ini ialah: QQQ88.

4. Flush – flush terdiri daripada lima kad yang sut yang sama. Apabila pemain memegang tangan yang sama dan hanya berbeza dalam sut, seri dikenali dan periuk dibelah.

5. Lurus – ini adalah lima kad mengikut susunan tetapi mempunyai sut yang berbeza. Kedudukan kad menentukan pemenang, sekiranya pemain memegang tangan yang sama.

6. Three of a Kind – ini ialah tiga kad dengan nombor yang sama ditambah dua kad bantuan atau penyepak yang tidak berkaitan. Penendang dalam kes ini adalah penting kerana pemain boleh memegang Three of a Kind yang sama. Cth. 99956 dan 99967.

7. Two Pair – ini terdiri daripada dua pasang kad yang mempunyai pangkat yang sama ditambah penyepak. Contoh yang baik tentang ini ialah JJ884. Dua pasangan ialah tangan pemenang purata dalam Hold Em dan merupakan salah satu tangan Texas Hold Em yang paling mudah dan terbaik untuk diperolehi.

8. Satu Pasangan – ini ialah Dua kad atau sepasang, iaitu dua kad yang sama ditambah tiga kad yang tidak berkaitan. Contohnya, QQT75 atau JJK73. Pasangan yang lebih tinggi mengalahkan pasangan yang lebih rendah tetapi apabila pemain memegang pasangan yang sama, penendang digunakan untuk memecahkan seri.

9. Kad Tinggi – ini adalah tangan poker tanpa pasangan atau yang tidak boleh dikategorikan ke dalam mana-mana kategori yang disenaraikan di atas.

Ikatan sentiasa diputuskan dengan mengkaji tangan mengikut pangkat kad. Jika ini tidak mungkin atau kedudukan masih sama, penentu siapa yang memenangi permainan adalah penendang. Jika seri masih belum putus atau jika kad terbaik sudah ada di papan, seri boleh dipanggil dan pot berpecah antara pemain aktif permainan. Tetapi biasanya, pemain yang memegang Best Texas Hold Em Hands adalah orang yang menang.

Sekarang, untuk benar-benar mengelakkan semua jerung di luar sana di meja poker anda lebih baik menjadi cepat pintar dan terkini dengan pengetahuan poker anda. Cara termudah dan terpantas untuk melakukannya ialah mengetahui lebih lanjut tentang Hold Em sekarang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *